Aardbeien Monchoutaart

Ingredi├źnten:

  • Doos verse AardbeienDSC_3749
  • 2 pakjes Monchou
  • 1 pak bastognekoeken
  • 100 gram boter
  • 2 zakjes Klop Klop (er zitten 2 zakjes in 1 pakje)
  • 125 ml halfvolle melk
  • 1 zakje Taartina (taartgelei)
  • 250 ml water of vruchtensap

Springvorm bedekken met bakpapier. Boter smelten in een pan laten smelten, de koek klein kruimelen. Koek en de boter mengen. Bedek de springvorm met het mengsel, de bodem laten afkoelen in de koelkast. Klop Klop romig opkloppen met de melk. De Monchou mixen met de mixer, daarna de Klop Klop erbij gieten en nog even alles goed door elkaar mixen. Het geheel verdelen over de bodem. Laat het een paar uur opstijven in de koelkast.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snij de aardbeien door de helft en positioneer ze op de taart. Volg de aanwijzingen van een zakje Taartina van Dr.Oetker. Zelf heb ik Taartina rood gebruikt , met appel en kers water van de Jumbo. Maar hier zijn allerlei variaties op mogelijk. Verdeel de gelei over de aardbeien, zorg dat alles bedekt is en mooi glimt. Laat het weer afkoelen in de koelkast.

Na 20 minuten kan de taart aangesneden worden. Eet smakelijk!