Aardbeientaart met banketbakkersroom

Ingredi├źnten:

  • 500 gram verse AardbeienDSC_3559
  • Boter om in te vetten
  • 7 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 130 gram pure chocolade
  • Banketbakkersroom

Verwarm de oven voor op 200C. Vet de taartvorm in en bekleed deze met het deeg. Druk de naden goed aan. Prik de deegbodem in met een vork. Leg bakpapier op het deeg en verdeel steunvulling (peulvruchten of knikkers) erover. Bak de deegbodem ca 15 min. in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en bakpapier en zet de bodem nog 10 min. terug in de oven tot hij bruin is. Laat daarna de taartbodem afkoelen.

Smelt de chocolade in de magnetron 2-3 min op 800 watt, of Au Bain Marie. Bestrijk de afgekoelde taartbodem en zijkanten met de gesmolten chocolade en laat dit hard worden in de koelkast.

Als het hard is kun je taartvorm vullen met banketbakkersroom. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en garneer de taart naar eigen inzicht. Nog even in de koelkast zetten om nog iets op te stijven.

DSC_3548DSC_3549DSC_3555DSC_3553DSC_3558