Aardbeientiramisu

Ingrediënten

  • Platte schaal (bijvoorbeeld een ovenschaal)
  • 2 pakken lange vingers
  • 2 eieren (2x eidooiers, 2x eiwitten stijfgeklopt)
  • 75 gram kristalsuiker
  • Bakje mascarpone (250 gram)
  • Aardbeienjam
  • 750 gram aardbeien
  • Reep witte chocolade

Werkwijze

Pureer ongeveer 250 gram aardbeien met de staafmixer, schep er 5 eetlepels aardbeienjam door en mix nog een keer tot je een lekkere saus hebt.

Vervolgens roer je de mascarpone los in een kom. Daarna voeg je de suiker en de twee eidooiers toe en roer je het samen tot een geheel. Daarna voeg je wat saus toe voor de kleur (of in mijn geval druppeltje kleurstof)

Je klopt de eiwitten stijf en deze schep je door het mascarpone mengsel.

De bodem van de ovenschaal bedenk je met lange vingers en hier schep je dan de saus overheen zodat zo goed als alle lange vingers nat zijn.

Dan doe je hier de helft van het mascarpone mengsel op en daar leg je dan aardbeien overheen. Weer een laag met lange vingers en saus, dan het mascarpone mengsel en weer een laag aardbeien.

De schaal zet je in de koelkast. (Het lekkerste is om de tiramisu een dag van te voren te maken). Voordat je het opdient even met de rasp wat witte chocolade er overheen raspen!