Moederdag Aardbeien Kwarktaart

Ingrediënten
– 2 á 3 dozen aardbeien
– 1 pak BastognekoekenDSCN4493
– 100 gr boter
– 500 gr kwark
– 250 ml slagroom
– 12 blaadjes gelatine
– 150 gr witte basterdsuiker
– 1 citroen

Materialen
– Springvorm
– Bakpapier

Bereiden
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. (Eventueel ook de zijkanten)
Laat de gelatine weken in koud water.
Kruimel de koekjes fijn. Smelt de boter en schep deze door de koekjes. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk ze aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.DSCN4518

Haal van ongeveer 450 gram aardbeien de kroontjes af en pureer ze.
Snij de citroen door de midden en knijp de helften uit boven een pannetje.
Haal er zo veel mogelijk sap uit.
Verwarm de citroensap en voeg de gelatine toe en roer totdat het opgelost is en laat het daarna wat afkoelen.

Schep de kwark in een grote kom en roer de gepureerde aardbeien en de basterd suiker erdoor.
Haal de springvorm uit de koelkast. Halveer aardbeien (zonder kroontjes) en zet ze tegen de rand. Vul de springvorm met hele aardbeien. (zie foto)

Meng de citroen-gelatine door de kwark. Klop de slagroom stijf en schep deze door de aardbeienkwark.

Giet voorzichtig het mengsel over de aardbeien. Laat minimaal 3 uur, (het liefst de hele nacht )DSCN4532 opstijven in de koelkast. Garneer de aardbeien met verse aardbeien en smullen maar!