Onze aardbeien

Wij telen twee rassen aardbeien. Dit doen we 3.200 m2 onder glas (in de kas) en 10.000 m2 op DSC_1159stellingen buiten.

Kasteelt:

In de kas telen we uitsluitend het ras Elsanta. In augustus worden deze geplant en ongeveer half september starten we met de oogst. Deze duurt tot kerstmis. Hierna gaan de planten in rust. Het oude blad wordt verwijderd en de kas wordt koel gehouden. Half februari starten we weer met het verwarmen van de kas. Daarna oogsten we van eind april tot eind juni. Hierna worden planten verwijderd, de kas schoongemaakt en begint het in augustus weer van voren af aan.

Buitenteelt:

Buiten telen we het ras Elsanta en het ras Arabella. Begin maart worden de stekken van de Arabella-plant opgekweekt in de kas. Half april gaan deze (inmiddels planten) in een grotere emmer. Deze emmers worden vervolgens op de stellingen geplaatst. In juni gaan de tunnels over de stellingen heen. hommelDe eerste Arabella’s worden begin juli geoogst. De oogst gaat door totdat het gaat vriezen.DSC_1155

De Elsanta-planten worden in etappes geplant. Acht weken na het planten kunnen de aardbeien geoogst worden. Het oogsten gebeurt gedurende vier weken.